ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2001 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

26. 3. 2001, 10.15

Centrální adresa

Centrální adresa je informační systém, ke kterému můžete přistupovat pomocí Internetu. Najdete zde informace o veřejných zakázkách a veřejných dražbách. Ze zákona zde musí uveřejňovat stanovené informace zadavatelé veřejných zakázek a dražebníci -- ti zveřejňují své zprávy v bloku veřejných dražeb. Za uveřejnění zprávy stanovuje zákon poplatek, přístup veřejnosti k těmto stránkám je zdarma. Krom toho zde najdete také prototyp Portálu veřejné správy, který zpřístupňuje informace veřejné správy.

V současné době je každý týden zveřejňováno asi tři sta inzerátů o veřejných zakázkách a stejný počet inzerátů o veřejných dražbách. Od 1. srpna bylo uveřejněno asi sedm tisíc inzerátů. Nové veřejné zakázky jsou zveřejňovány vždy ve středu, v tento den je registrováno přibližně tři tisíce přístupů denně, v ostatních dnech se počet přístupů pohybuje v rozmezí dva tisíce pět set až dva tisíce osm set.

Centrální adresu najdete na adrese http://www.centralni-adresa.cz. Pro udržování těchto stránek byla vybrána Česká pošta.

podle přednáky Ing. Steinerové: Centrální adresa a prototyp Portálu veřejné správy


Triada, spol. s r. o. Global Cities Dialogue Sdružení BMI Sdružení pro informační společnost Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy

Copyright © 2001 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/