ProgramEnglish version
Program
Výbory
Pořadatelé
Partneři
Mediální partneři
Konference ISSS 2001 Hradec Králové
ISSS 99

Hradec Králové -- hostitelské město

Regina
I. virtuální vernisáž
1. virtuální vernisáž

Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis


Tisková zpráva

26. 3. 2001, 9.15

ISSS 2001 začíná

Foto -- Foto -- Foto

Konference ISSS 2001 se koná již počtvrté a hostitelským městem je opět město Hradec Králové. Již v neděli 25. března 2001 se odehrál slavnostní předvečer v Aquacentru městských lázní. Na něm uvítal vzácné hosty výkonný ředitel organizátora, společnosti Triada, pan RNDr. Tomáš Renčín společně s primátorem Hradce Králové a předsedou Svazu měst a obcí, panem Oldřichem Vlasákem. Úvod se odehrál v neformálním duchu, přičemž vyvrcholením byla soutěž "Primátorských osmiveslic", což byl souboj rádiem řízených modelů, kde se ve finále utkali ministr Karel Březina a Ondřej Felix z Oracle.

Dnešní program začíná v devět hodin paralelně běžícími konferencemi a workshopy, celá akce ISSS 2001 bude slavnostně a oficiálně zahájena primátorem Hradce Králové a předsedou Svazu měst a obcí ČR, Oldřichem Vlasákem. Asistovat mu bude velvyslanec Evropské unie v ČR Ramiro Cibrián. V rámci oficiálního zahájení vystoupí Lord Hanningfield z Výboru regionů Evropské unie, následovat ho bude s vystoupením na téma státní politika v ČR místopředseda vlády Vladimír Špidla, Karel Březina a nový předseda Úřadu pro veřejné informační systémy Jiří Krump.

Svou přítomností slíbili poctít tuto akci mj. i Ingrid Götzl, prezidentka TeleCities, dále pak ministr vnitra Stanislav Gross, místopředseda PS Parlamentu ČR Ivan Langer, poslanci, senátoři a další významní hosté.

V průběhu dvou dnů, po které akce ISSS 2001 trvá, se návštěvníci a hosté mohou setkávat na workshopech, seminářích a kulatých stolech. Hlavním tématem jsou otázky elektronické veřejné správy -- tedy jak využít možností informačních technologií nasazených ve prospěch služeb občanům. Jako nejočekávanější novinka je prezentace ostrého provozu informačního systému katastru nemovitostí. Ten bude své služby nabízet fyzickým i právnickým osobám. Druhý den pak bude předveden v internetové verzi evidenční systém nalezených a odcizených předmětů kulturní hodnoty provozované službou kriminální policie.

Na závěr prvního dne konference budou vyhlášeny soutěže o Zlatý erb -- nejlepší webovou stránku města nebo obce České republiky, Český zavináč -- nejlepší počin v oblasti využití Internetu ve veřejné správě, Geoaplikace roku a Biblioweb -- soutěž o nejlepší knihovnický web.

ml


Triada, spol. s r. o. Global Cities Dialogue Sdružení BMI Sdružení pro informační společnost Svaz měst a obcí ČR Úřad pro veřejné informační systémy

Copyright © 2001 Triada, spol. s r. o., webmaster@isss.cz
design: Česká vydavatelská pro internet, s. r. o. /webhouse.cz/