Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 4.–5. dubna 2016, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Co zajímá města a obce?

5. 4. 2016, 12.00, Hradec Králové

V Malém sále jako obvykle probíhá od 9 hodin rozsáhlý blok věnovaný aktuálním problémům města a obcí. V prvním bloku zazní informace o možnostech financování projektů z evropských fondů (MMR), hodnocení přívětivosti úřadů a vize dalšího směřování veřejné správy (MV), databázích obcí (MV) a nástroji pro zlepšování kvality veřejné správy – „místní Agendě 21“ (CENIA).

V dalších částech programu bloku pak přijdou na řadu prezentace „KIVS a centrální nákupy“ (MV), „eGon vs eIDAS“ (Gordic), „Úplné elektronické podání prakticky“ (Software602), „Bezpečná komunikace s občany“ (Citrix) a „Přístup k centrálním službám z pohledu kraje“ (Moravskoslezský kraj a MV).

V diskusním panelu zástupců samospráv a státní správy poté zasednou Pavel Rous z Komise pro informatiku SMO ČR, Petr Pavlinec z Kraje Vysočina, digitální šampion ČR Ondřej Felix, Roman Vrba a Petr Kuchař z Ministerstva vnitra ČR, Michal Pešek ze Správy základních registrů, Rostislav Mazal a Aleš Pekárek z Ministerstva pro místní rozvoj, Jiří Průša z CZ.NIC a další. Hlavními tématy jsou identifikace občana vůči veřejné správě, pořízení informačního systému a jeho udržení v chodu, komunikace z pohodlí domova, problematiky Registru smluv či filosofický pohled na smysl dotací.