Triada Munis iMunis ISSS DMO Obec a finance DVS Solón
  pruhy pruhy
ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě ISSS – Internet ve státní správě a samosprávě 4.–5. dubna 2016, Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

V4DIS již potřinácté

4. 4. 2016, 10.00, Hradec Králové

img_8977.jpg img_8901.jpg img_8904.jpg img_9002.jpg img_9014.jpg img_9039.jpg

Současně s renomovanou národní konferencí ISSS, která se koná ve dnech 4.–5. dubna 2016 v Hradci Králové, se uskuteční již potřinácté i tradiční mezinárodní konference V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Setkání zástupců veřejné správy zemí Visegrádské čtyřky opět přivítá řadu významných hostů nejen z visegrádského regionu, ale i z dalších evropských zemí. Oficiální záštitu konferenci tradičně poskytuje místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka. Akce se jako obvykle zúčastní desítky zástupců veřejné správy ze zemí V4 a řada tuzemských i zahraničních odborníků věnujících se problematice informatizace společnosti a reformě veřejné správy. Mezi vzácnými hosty konference ISSS/V4DIS 2016 nebude chybět ani eurokomisařka Věra Jourová, která je členem unijního týmu „Digital Single Market Project“.

Během slavnostního zahájení konference V4DIS v pondělí dopoledne připomněl výkonný ředitel Tomáš Renčín i památku generálního sekretáře Únie miest a obcí Slovenska Mariána Minaroviče, který zemřel 4. března tohoto roku a který se v uplynulých dvou dekádách nejen výrazně zasloužil o rozvoj e-governmentu na Slovensku, ale celou dobu také velmi úzce spolupracoval na koncepci konference ISSS/V4DIS.

Hlavními tématy letošního ročníku konference je tradiční hodnocení rozvoje e-governmentu v zemích Visegrádu, stejně jako informace o klíčových projektech, které se v uplynulém roce podařilo rozpracovat nebo dokončit. Prostor v programu obvykle dostávají i projekty týkající se dalšího rozvoje přeshraniční spolupráce, zkušenosti z implementace moderních technologií v širokém spektru oblastí souvisejících s veřejnou správou a ukázky best practices. Během diskusí se zcela jistě bude navazovat i na rozsáhlý projekt LDA-V4, o němž se hovořilo už během předchozích visegrádských setkání a který pod vedením Kraje Vysočina a jejích partnerů ze všech zemí V4 v posledních letech důkladně zmapoval stav rozvoje informatizace veřejné správy v celém regionu.

Hlavním organizátorem konference V4DIS je spolek Český zavináč, spolupořadatelem již poněkolikáté Kraj Vysočina a na celkové koncepci akce se významně podílejí i hostitelské město Hradec Králové a hlavní město Praha. Součástí programu V4DIS 2016 je vedle obvyklých doprovodných akcí konference ISSS i tradiční nedělní VIP večer v Klicperově divadle, slavnostní vyhlášení cen mezinárodní soutěže Eurocrest či ocenění účastníků soutěže mladých talentů JuniorErb, kteří jako obvykle obdrží i pamětní listy místopředsedy Senátu Parlamentu ČR.