pruhy pruhy
ISSS -- Local and regional information society ISSS -- Local and regional information society 2.--3. dubna 2007
Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis

Výsledky soutěže Zlatý erb 2007

2. 4. 2007, 20.30, Hradec Králové

dsc_0185.jpg dsc_0194.jpg dsc_0202.jpg dsc_0210.jpg dsc_0215.jpg dsc_0225.jpg dsc_0235.jpg dsc_0245.jpg

V rámci slavnostního večera desátého ročníku konference ISSS v Hradci Králové byly vyhlášeny výsledky celostátního kola populární soutěže Zlatý Erb 2007.

V kategorii Nejlepší webová stránka města zvítězil Jablonec nad Nisou, na druhém místě skončily Moravské Budějovice a na místě třetím Náchod.

V kategorii Nejlepší webová stránka obce se na prvním místě umístila obec Kondrac (Středočeský kraj, okres Benešov) před Jiřetínem pod Bukovou (Liberecký kraj, okres Jablonec n. Nisou) a Oříškami (Vysočina, okres Třebíč).

V kategorii Nejlepší elektronická služba zvítězila Praha 6 (lokální MMS-ing), na druhém místě byla Ostrava (informační systém pro komunikaci občany s úřadem eSMO) a na třetím pak Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (on-line systém objednávání a odbavování občanů na MÚ a SMS zpravodajství).

Dále byly uděleny zvláštní ceny

  • Zvláštní cena ministra pro místní rozvoj udělená ministrem pro místní rozvoj Jiřím Čunkem za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách při soutěži Zlatý erb
  • Zvláštní cena ministra vnitra a ministra informatiky udělená ministrem Ivanem Langerem za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky při soutěži Zlatý erb byla udělena soutěžícímu Kondrac (Středočeský kraj, okres Benešov),
  • Cena veřejnosti udělená sdružením BMI při soutěži Zlatý erb byla udělena soutěžícímu Mokré (Královéhradecký kraj, okres Rychnov nad Kněžnou),
  • Zvláštní cena společnosti Microsoft při soutěži Zlatý erb
    • v kategorii města byla udělena soutěžícímu Moravské Budějovice,
    • v kategorii obce byla udělena soutěžícímu Okříšky (Vysočina, okres Třebíč).

Osobní záštitu nad soutěží letos převzal ministr vnitra a ministr informatiky Ivan Langer. Nad cenou o nejlepší elektronickou službu převzal osobní záštitu prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal. Soutěž je tradičně pořádána ve spolupráci se sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. Soutěž je součástí iniciativ v rámci kampaně Březen -- měsíc Internetu a vyhlašuje ji Sdružení Zlatý erb.